***---ВОН-ШУ--*** 
към Шуменски университет "Епископ Константин Преславски"


Вътрешни НОВИНИ


В чест на 1 ноември


"Царицата на чардаша" на варненска сцена на 19.10.2018 г.


Тържества по случай 1125 години от Първия църковно- народен събор, провел се през 893 година в град Преслав


Да участваме в тържествата по случай 140 години от освобождението на Шумен


По празниците в Инстанбул


„Норма“ от Винченцо Белини на 12 май 2018 г. в град Варна


Концерт по случай Велик ден
Община Шумен, Симфониета Шумен с директор Станислав Ушев, ЦПЛР-ОДК Шумен и хор "Бодра песен" с диригент Деница Узунова и пианист Жанета Кацарова са организатори и участници в празничния Великденски концерт. Той ще се състои на 5 април, четвъртък, от 19:05 часа в зала "Проф. Венета Вичева".
В навечерието на Христовото възкресение Симфониетата,  Хор "Бодра песн" с диригент Деница Узунова и  Ива Георгиева - сопран  под диригентската палка на Калина Василева ще поднесат на публиката изпълненията на едни от най-красивите творби, писани по този повод от XVIII век до днес!
Любителите на симфоничната музика ще чуят увертюрите "Ифигения в Алвида" от Кр. В. Глук и "Вълшебната флейта" от В. А. Моцарт,  хорови творби от Б. Бритън - Missa Brevis,  Джулио Качини, Стоян Бабеков, Амброж Чопи, Джон Рутър, Мери Лин Лайтфуут, Виктор Чучков. Великолепният сопран Ива Георгиева ще изпълни  Ave Maria от Франц Шуберт и ария на Керубино от операта "Сватбата на Фигаро" от В. А. Моцарт.


Ансамбъл Александров с концерт на 26 юни 2018 г. в град Варна


Очарователната млада пианистка Виктория Василенко на шуменска сцена
Успехите й прославят България и я нареждат сред най-успешните наши музиканти. След безбройните си награди и спечелени конкурси на наши и международни сцени е наречена ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ на пианото.


Да бъдем заедно на 3 март
Колективен трудов договор

НСБ "ВОН" - КНСБ


За контакти:
адрес: гр.Шумен ул. Университетска 115